Odgovori zelenog ministra zdravstva vrhovnom sucu “tajna su stvar”, objavio je ovaj tjedan Ustavni sud (VfGH), o ovom željenom “razotkrivanju” na ovu temu pisali su “Kurier” i “Standard”.

No sada je eXXpress došao do papira od 49 stranica koji je ministrica prije tjedan dana, 18. veljače, na vrijeme predala Ustavnom sudu: Ovaj odgovor na službenu reviziju propisa izuzetno je zanimljiv, uostalom, priopćavaju se novi podaci za prvi put – i otvoreno će se analizirati jednakost cijepljenih i testiranih (str. 46).

Važna informacija: Nijedno dijete mlađe od 15 godina nije umrlo od korone

A ovo su najvažnije točke u radu Ministarstva zdravlja na 49 stranica, koji je sada otišao na Ustavni sud:

Naša djeca nikada nisu bila u životnoj opasnosti: tijekom cijelog razdoblja pandemije, NI JEDNO dijete mlađe od 15 godina nije umrlo od ili s Covidom. Dramatična upozorenja za sve roditelje djece, posebno u ljeto 2021., a posebno od strane bečkih gradskih političara, bila su stoga apsolutno pretjerana – majke i očevi su bili nepotrebno uznemireni.

Korona je samo u jednoj iznimci bila smrtonosna za mlade ljude u Austriji (od 15 do 20 godina). U izvješću se ne spominje je li i ovaj mladi pacijent imao ozbiljna prethodna stanja.

Začudo, nitko ne bi trebao čitati odgovore vrhovnim sucima.

22,6% pacijenata ne ZBOG, nego SA Koronom u bolnici

A Mücksteinovi odgovori također potvrđuju: Najviše su bili ugroženi stariji Austrijanci – prosječna dob ljudi koji su umrli od korone bila je 82,8 godina (stranica 4).

Također zanimljivo: U 22,6% oboljelih od korone infekcija je bila „sekundarna dijagnoza“, odnosno trećina pacijenata oboljelih od korone nije bila ZBOG korone, već zbog drugih bolesti ili nakon nesreća u austrijskim bolnicama (izvješće stranica 5) .

Konkretne odgovore o učinkovitosti cijepljenja željeli su i vrhovni suci. I to je ministar zdravstva prilično precizno naveo: Grafikoni pokazuju značajno veću incidenciju kod necijepljenih osoba, dok je broj oboljelih od korone kod cijepljenih znatno manji (stranica 27).

Od podataka do VfGH: smrtni slučajevi od korone prema dobi

Zanimljiva usporedba cijepljenih/testiranih

 

Stručnjaci Wolfganga Mücksteina također daju zanimljiv odgovor na pitanje VfGH o jednakosti cijepljenih i testiranih osoba. Citat: „U pravilu, u trenutku ulaska ili boravka na dotičnom mjestu između testiranih i cijepljenih osoba – naravno ovisno o vrsti i razdoblju valjanosti testa i provedbi kontrola – postoji gotovo opasnost od daljnje širenje COVID-19 nema razlike.” Samo u daljnjem tijeku boravka cijepljene osobe „predstavljaju znatno manji epidemiološki rizik“ (izvješće, stranica 46).

Pročitajte sami: eXXpress donosi kompletan rad sa svim odgovorima na pitanja ustavnih sudaca – i komentirajte što kažu o odgovorima ministra Mücksteina.

Link na odgovore Ustavnom sudu nalazi se ovdje .

Iz Mücksteinova prethodno povjerljivog izvješća Ustavnom sudu